HOTDOC - Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι..

HOTDOC Τεύχος 62

Ξεπλένουν το παραδικαστικό - η πρωταγωνίστρια Τόνια Ηλία μιλάει στο Hot Doc

Η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, που το 2005 εμφανίστηκε ως μια υπόθεση διαφθοράς δικαστών οι οποίοι μέσα από ένα κύκλωμα διασυνδέσεων με δικηγόρους και ανθρώπους της Εκκλησίας καθόριζαν την έκβαση δικών, σήμερα έχει καταλήξει στην αθώωση των περισσότερων από αυτούς που εμφανίστηκαν ως πρωταγωνιστές.

Το Hot Doc αποκαλύπτει πώς πλευρές του παραδικαστικού «καθαρίστηκαν» με ρυθμίσεις και αλλαγές νόμων. Πώς στην ουσία «ξεπλένονται» οι πρωταγωνιστές, μέσω περίεργων νομοθετημάτων -τα οποία αποκαλύπτουμε- που τους έδωσαν τη δυνατότητα να καλύψουν τα ίχνη του πιθανού εγκλήματος, είτε εξαγοράζοντας ποινές σε υποθέσεις που δεν έχουν τελεσιδικήσει, είτε ευνοούμενοι από τη μη χρήση σημαντικών αποδεικτικών στοιχείων στις δίκες που πραγματοποιήθηκαν.

Φιλοξενούμε ακόμη, συνέντευξη της εκ των πρωταγωνιστών του κυκλώματος, Τόνιας Ηλία, την οποία βρήκαμε στο Λονδίνο. Διαβάστε τι λέει η ίδια για την υπόθεση, πώς, συχνά, πέφτει σε αντιφάσεις και γιατί «τρέμει» την έκδοσή της στην Ελλάδα.

Είναι άραγε η όλη υπόθεση ένα δικαστικό φιάσκο, ή απλώς επιβεβαιώνεται πως το παραδικαστικό υπήρχε, υπάρχει και είναι ικανό να μένει ατιμώρητο, επιβεβαιώνοντας την ισχύ του;

Οι απαντήσεις στο Hot Doc που κυκλοφορεί.



Τιμή: 1,80 €

Loading Updating cart...

Άρθρα σε αυτό το τεύχος

«Παραδικαστικό 1»
Το χρονικό του εγκλήματος κατά της Δικαιοσύνης