HOTDOC - Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι..

HOTDOC Τεύχος 75

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Η τυφλή Δικαιοσύνη κι ο Ανδρέας Βγενόπουλος

Αδικαιολόγητη κωλυσιεργία να ερευνήσει στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα στην Κύπρο για τον Ανδρέα Βγενόπουλο επιδεικνύει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Επικαλούμενη κυρίως το γεγονός πως η υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας απασχολεί μόνο την κυπριακή Δικαιοσύνη. Στο τεύχος 75 το HOT DOC παρουσιάζει αναλυτικά όλες τις περιπτώσεις στις οποίες η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει ερευνήσει όπως θα όφειλε υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται το όνομα του Ανδρέα Βγενόπουλου και των εταιρειών του.

Η Κυπριακή Βουλή, η Κυπριακή Αστυνομία, η Τράπεζα της Ελλάδας, και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου με πορίσματά τους θέτουν σοβαρά θέματα νομιμότητας για τον τρόπο με τον οποίο δόθηκαν τα μετοχοδάνεια για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΜIG. Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν κινητοποιείται.

Το ΑΚΕΛ κατέθεσε στην εισαγγελία της Κύπρου αλληλογραφία μεταξύ της Λαικής Τράπεζας και της γερμανικής τράπεζας Commerzbank από την οποία όπως υποστηρίζει αποδεικνύεται πως με κεφάλαια της Λαϊκής Τράπεζας και με μεσολάβηση της γερμανικής, αγοράζονταν μετοχές της ίδιας της Λαικής, αλλά και εταιρείων του ομίλου MIG, όπως το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, η ΔΕΛΤΑ Singular  κτλ. Παρά τις ως σημερα δημοσιες καταγγελίες και αναφορές καμία εισαγγελική έρευνα δεν έχει γίνει.

Διαβάστε ακόμα στο HOT DOC

Συνέντευξη του Ερίκ Τουσέν. Ο ιστορικός κι ειδικός επιστήμονας σε θέματα χρέους που συνδράμει την επιτροπή Αλήθειας που συνέστησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, εξηγεί γιατί αυτός που χρωστά βρίσκεται σε ισχυρότερη θέση από τη στιγμή που θα πει το “δεν πληρώνω”.

Το HOT DOC θίγει ακόμα το θέμα της υπερ-εμπλοκής ξένων αρχαιολογικών σχολών στις ανασκαφές στην Ελλάδα. Το διάτρητο νομικό πλαίσιο αφήνει πολύ χώρο για ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των ξένων σχολών κι η υποχρηματοδότηση των ελληνικών ομάδων επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Στις ιστορίες κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος έρχεται να προστεθεί κι αυτή της νομικής εκπροσώπησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ενώ βάσει νόμου η Επιτροπή έπρεπε να έχει γραφείο Νομικής Υποστήριξης από το 2011, συνεχίζει να συνεργάζεται με ιδιώτες δικηγόρους.

Η συμφωνία μεταξύ Ιράν κι ΗΠΑ στις αρχές Απριλίου αποτελεί σταθμό στη σύγχρονη διπλωματία κι η υλοποίησή της αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Διαβάστε την ανάλυση των γεγονότων που αλλάζουν το χάρτη των συμμαχιών στην υφήλιο.

Συνέντευξη του διευθυντή της Libération, Λοράν Ζοφράν στο HOT DOC. Ποια είναι η κατάσταση στο Παρίσι 3 μήνες μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo και πώς η ιστορική εφημερίδα της κεντρο-αριστεράς βλέπει τον Αλέξη Τσίπρα.
Διαβάστε ακόμα πώς οι οπαδοί μπορούν να παίξουν καθοριστικότερο ρόλο στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου μέσω των ομάδων λαϊκής βάσης. Ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός δεσμεύεται μέσω του HOT DOC για νόμο που θα άρει την υποχρέωση των αθλητικών σωματείων να μετατρέπονται σε ΑΕ για να συμμετέχουν στις μεγάλες κατηγορίες.

Συνέντευξη με την Κατερίνα Διδασκάλου. Η ηθοποιός που φέτος εμφανίζεται σε δύο διαφορετικούς θεατρικούς ρόλους λέει πως "οι λιγότερο έξυπνοι αγωνιούν για τις καρέκλες".



Τιμή: 2,00 €

Loading Updating cart...

Άρθρα σε αυτό το τεύχος

Τα κινεζικά «κάτεργα» του 21ου αιώνα