HOTDOC - Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι..

HOTDOC Τεύχος 102

Hot Doc: Η μαφία του ΚΕΕΛΠΝΟ – Χορηγίες ακόμη και στον πρωταγωνιστή του Noor One
Με άνδρο μαφίας μοιάζει περισσότερο το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρά με δημόσιο οργανισμό ευρωπαϊκής χώρας.

 

Αποκαλύπτουμε το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με το οποίο το 2014 μοιράστηκαν 6 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία της επικοινωνίας, με εμπλεκόμενο στην υπόθεση του Noor One να λαμβάνει μεγάλο χρηματικό ποσό. Συγκεκριμένα, πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση του πλοίου που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνη και χαρακτηρίζεται ως «φυσικός αυτουργός» στην υπόθεση έχει λάβει μέσω εταιρίας συμφερόντων του 90.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε στο Hot Doc που κυκλοφορεί την Πέμπτη 26 Μαΐου τον κατάλογο με τους «μάγους της επικοινωνίας», όπου μεσαίας ή ανύπαρκτης κυκλοφορίας και αναγνωσιμότητας Μέσα φέρονται να συνάπτουν συμφωνίες με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ύψους χιλιάδων ευρώ. Μεγαλοεκδότες, διαφημιστές και γνωστοί δημοσιογράφοι στη λίστα.

Αποκαλύπτουμε πώς κουκουλώνονταν οι αυθαιρεσίες των διοικήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε πως το Δ.Σ. του οργανισμού δημιουργούσε συνεχώς... ανάγκες, προσλαμβάνοντας αδιαφανώς προσωπικό που δεν είχε καμία σχέση με τους σκοπούς του φορέα.

Αποκαλύπτουμε το πλέγμα των πρόχειρων διαγωνισμών, με σκιώδεις αναθέσεις έργων, χωρίς την επαρκή ενημέρωση της αγοράς και του ανταγωνισμού.

Πώς κάλυψαν την υπέρογκη υπέρβαση του -έτσι κι αλλιώς- παραφουσκωμένου προϋπολογισμού για το έτος 2014.

Διαβάστε επίσης στο Hot Doc:
Άνθρωποι στα αζήτητα: Νεκροί χωρίς ταυτότητα που δεν αναζητήθηκαν ποτέ και από κανέναν.

Αποσπασμένος με τροπολογία στην Ξάνθη αλλά τον ψάχνουν οι Επιθεωρητές: Ο ποδοσφαιρικός παράγοντας της ΠΑΕ Ξάνθης, Γιώργος Κασναφέρης, τυχαίνει να είναι και… κατ’ ευφημισμών δημοτικός υπάλληλος.

Ένας «μπάτλερ» στη θέση της Ρούσεφ: Ο αντικαταστάτης της Ντίλμα Ρούσεφ χαρακτηρίζεται από την ίδια ως προδότης. Ο ίδιος με το «καλημέρα» έκανε λόγο για μέτρα λιτότητας, ενώ σύμφωνα με τα Wikilweaks ήταν και πληροφοριοδότης των ΗΠΑ…

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς: Ο πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ και πρώην συντάκτης της Wall Street Journal μιλά στο Hot Doc για το χρέος, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις βλέψεις των ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά και για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Αμερική.

Στο «πετσί» ενός ξεριζωμένου παιδιού: Πώς βιώνει τον ξεριζωμό το παιδί – πρόσφυγας; Τι είδους ενήλικας θα γίνει μεθαύριο; Διαβάστε τι απαντά το μέλος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ψυχανάλυσης και ψυχολόγος - ψυχαναλύτρια, Μαρίνα Φραγκιαδάκη.

Θάνος Μικρούτσικος & Μίλτος Πασχαλίδης: Οι δύο καλλιτέχνες μιλούν για την καλοκαιρινή τους συνεργασία, τις πολιτικές εξελίξεις και την Αριστερά.Τιμή: 2,00 €

Loading Updating cart...

Άρθρα σε αυτό το τεύχος

Η μαφία του ΚΕΕΛΠΝΟ
Έδιναν χορηγία ακόμη και στον Κοτσώνη του ναρκόπλoιου NOOR ONE


Ένας δημόσιος οργανισμός, που μοιάζει περισσότερο με άνδρο μαφίας παρά με οργανισμό κοινωνικής προσφοράς – έτσι σκιαγραφείται καθημερινά το ΚΕΕΛΠΝΟ, με βάση τα στοιχεία που αποκαλύπτονται καθημερινά. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, όπως έχει αποκαλύψει με επανειλημμένα δημοσιεύματα το Hot Doc, είχε μετατραπεί σε ένα «μαγαζάκι του τρόμου», που παρήγαγε φόβο για λιμούς, καταποντισμούς και πάσα νόσο, για τα οποία αναλάμβανε να ενημερώσει υποτίθεται τον κόσμο, μοιράζοντας φυσικά εκατομμύρια για επικοινωνία και διαφήμιση. Η βιομηχανία της επικοινωνίας για «το κοινό που κινδύνευε» μοίραζε χρήμα σε συγκροτήματα Τύπου και δημοσιογράφους, οι οποίοι, αντιγυρίζοντας την προσφορά, φαίνεται πως κρατούσαν πλήρη σιωπή για όσα άλλα συνέβαιναν στο Κέντρο. Το ΚΕΕΛΠΝΟ μετατράπηκε επιμελώς σε νησίδα αυθαιρεσίας, αρχικώς με νομικές ρυθμίσεις που το εξαιρούσαν από το ΑΣΕΠ ή άλλες απαιτήσεις που αφορούν στο Δημόσιο, ενώ στη συνέχεια στεγανοποιήθηκε ως το μαγαζί κάποιων που έκαναν ό,τι επέλεγαν, πέρα από διαφάνεια, αξιοκρατία και κυρίως λογαριασμό για το δημόσιο χρήμα. Από το ξεκίνημα των ερευνών μας, το 2013, είχαμε δεχθεί καταγγελίες πως το ΚΕΕΛΠΝΟ στην ουσία κατασκευάστηκε για να κινείται το χρήμα που δόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτικών στους ίδιους τους πολιτικούς ως μαύρο χρήμα. Οι καταγγελίες αυτές στάθηκε δύσκολο να στοιχειοθετηθούν, αλλά η συμπεριφορά των υπουργών και όσων είχαν την ευθύνη του ελέγχου του ΚΕΕΛΠΝΟ ή των νομικών ρυθμίσεων, που το μετέτρεπαν σε βολική εξαίρεση του Δημοσίου , δημιουργεί ερωτήματα. Γιατί το εξαίρεσαν και το μετέτρεψαν σε χώρο όπου οι προσλήψεις, η δια- κίνηση του χρήματος και όλες οι διαδικασίες ήταν χωρίς κανένα κανόνα;


HOTDOC HOTDOC Τεύχος 102 Άρθρο από το περιοδικό HOTDOC Τεύχος 102 (B' Μάιος 2016)

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

© 2021 HOTDOC. All rights reserved.
HotDoc