HOTDOC - Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι..

HOTDOC Τεύχος 103

Hot Doc: Αποκλειστικό - Βρέθηκε βάκιλος του άνθρακα σε ελληνικό εργαστήριο
Βάκιλος άνθρακα, ο οποίος θεωρείται το νούμερο ένα όπλο μαζικής καταστροφής αφού μπορεί κυριολεκτικά να αφανίσει τεράστιους πληθυσμούς, εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική σε εργαστήριο στην Ελλάδα το οποίο μάλιστα δεν πληροί τις προδιαγραφές, αφού δεν διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση για φύλαξη μιας τόσο επικίνδυνης ουσίας.

 

Κάτοχος μάλιστα της επικίνδυνης αυτής ουσίας που πρωτοχρησιμοποιήθηκε ως βιολογικό όπλο στις ΗΠΑ στις αρχές της περασμένης δεκαετίας σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο, εμφανίζεται έλληνας επιστήμονας.

 

Διαβάστε στο Hot Doc που κυκλοφορεί όλα τα στοιχεία της υπόθεσης
Αποκαλύπτουμε όλα τα απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη του άνθρακα σε ελληνικό εργαστήριο.

Διαβάστε ποιος είναι ο καθηγητής που εμφανίζεται ως κάτοχος του άνθρακα και ενημερωθείτε από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Hot Doc, για το πώς και το πότε ήρθε στην Ελλάδα και για ποιον σκοπό χρησιμοποιήθηκε.

Ποιος έδωσε την εντολή ώστε να έρθει στη χώρα μας μια τόσο επικίνδυνη ουσία και που βρίσκονται σήμερα τα παραστατικά. Τι λένε οι εμπλεκόμενοι στις καταθέσεις τους. Οι αντιφάσεις που προκαλούν ερωτηματικά. Τι εικάζει και για τί ανησυχεί η Αντιτρομοκρατική.

Αποκαλύπτουμε, σε ποιο εργαστήριο φυλασσόταν, κάτω από ποιες συνθήκες και πώς τελικά εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική, κι ακόμη ποιοι είχαν πρόσβαση στο εργαστήριο και ποιοι γνώριζαν για την ύπαρξη αυτού του οιωνεί βιολογικού όπλου.

Διαβάστε επίσης τι λένε για τον άνθρακα ειδικοί επιστήμονες σε θέματα βιολογικών όπλων, τί ακριβώς είναι ο άνθρακας, πώς χρησιμοποιείται και τι προκάλεσε στις ΗΠΑ την περασμένη δεκαετία.

Διαβάστε ακόμη στο Hot Doc
Ιστοσελίδες φτιαγμένες από χρυσάφι - διαβάστε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Hot Doc, πώς Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξοδεύουν εκατομμύρια κάτω από περίεργες και συχνά αδιαφανείς συνθήκες, με πρόσχημα την κατασκευή ιστοσελίδων ή άλλων ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών ίντερνετ πάντοτε στο όνομα του πολίτη.

Σιώπη, η Βρετανία ψηφίζει - τι σημαίνει για τη Μεγάλη Βρετανία και την ίδια την Ευρώπη, το Brexit. Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί λίγες ημέρες πριν από το ιστορικό δημοψήφισμα. Τι θέλουν και τι φοβούνται υποστηρικτές της παραμονής και της εξόδου.

Μπορεί η Τουρκία να κουνάει το δάκτυλο στη Γερμανία; - όλη η αλήθεια πίσω από την κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών. Πώς μπορεί το Βερολίνο να συγκρουστεί με τον ανεξέλεγκτο Ερντογάν και τι ζητάει από την καγκελάριο Μέρκελ ο γερμανικό λαός.

Euro σε κόκκινο συναγερμό - το σκοτεινό πέπλο της τρομοκρατίας σκεπάζει τη Γαλλία λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2016, ενώ τα κενά ασφαλείας παραμένουν. Εμπόλεμη ζώνη θα θυμίζει η γαλλική επικράτεια από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου.

«Αντύπας ραπίσας Κυριακού εφονεύθη αμυνομένου…» - η ζωή του αγωνιστική που έμαθε τους κολίγους να μοιράζονται τη γη. Έζησε λίγο, η φήμη εξαπλώθηκε στα πέρατα της Ελλάδας και δολοφονήθηκε όταν εκνεύρισε τους τσιφλικάδες.

Ένα δείπνο στο Κρεμλίνο… - όταν ο «πατέρας της νίκης» Ουίνστον Τσώρτσιλ έγινε «φίλος» με τον Στάλιν χάρη σ’ ένα καλό γεύμα και μερικά μπουκάλια κρασί. Τι αποκαλύπτει για τη συνάντησή τους το 1942 στο Κρεμλίνο μια επιστολή του Σερ Αλεξάντερ Καντόγκαν, μόνιμου αναπληρωτή του υπουργού Εξωτερικών.

Κορίνα Λεγάκη - μια νέα, πλην όμως σπουδαία ερμηνεύτρια εξομολογείται στο Hot Doc και ξεκαθαρίζει: «δεν σκοπεύουμε να γίνουμε χαμένη γενιά».

Κίκα Γεωργίου - η κύπρια ηθοποιός, ερμηνεύτρια και χορεύτρια, με σπουδές στις ΗΠΑ, μιλάει αποκλειστικά στο Hot Doc για τη ζωή της, την επαγγελματική πορεία της, τα σχέδια της για το μέλλον και σχολιάζει την πολιτική πραγματικότητα.Τιμή: 2,00 €

Loading Updating cart...

Άρθρα σε αυτό το τεύχος

ΤΟ ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ
και η ριζοσπαστική παιδαγωγική του Φρενέ


Με αυτό τον προκλητικό τίτλο o Ζαν-Πολ λε Σανουά φτιάχνει μια ταινία με θέμα μια πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας. Ωστόσο δεν είναι απλά μια ιστορία για έναν καλό δάσκαλο. Το Σκασιαρχείο είναι στην ουσία μια αναφορά στον παιδαγωγό Σελεστέν Φρενέ με τις ριζοσπαστικές ιδέες, μια ταινία που μέσα από την ασπρόμαυρη ποιητική φωτογραφία της μας υπενθυμίζει άλλο ένα ξεχασμένο αυτονόητο: Ότι μπορεί η εκπαίδευση από μόνη της να μην είναι ικανή να αλλάξει την κοινωνία, αλλά ούτε η κοινωνία μπορεί να αλλάξει χωρίς αυτή…


HOTDOC HOTDOC Τεύχος 103 Άρθρο από το περιοδικό HOTDOC Τεύχος 103 (A' Ιούνιος 2016)

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

© 2021 HOTDOC. All rights reserved.
HotDoc