HOTDOC - Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι..

HOTDOC Τεύχος 106

Αποκάλυψη Hot Doc: Νέα στοιχεία από ηχογραφημένες συνομιλίες που «καίνε» τον Βγενόπουλο - Μαύρο χρήμα και ξέπλυμα στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών που εξετάζουν με νέα τους έρευνα σχέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου με μαύρο χρήμα και κρυφές εταιρίες, βρίσκονται συνομιλίες «φωτιά» του επιχειρηματία και συνεργατών του, τις οποίες αποκαλύπτει το Hot Doc.

Στις νομίμως καταγεγραμμένες συνακροάσεις οι οποίες παραδόθηκαν στην Εισαγγελία από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ακριβώς επειδή περιέχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα στελέχη του Βγενόπουλου αναφέρονται σε μη νόμιμες συναλλαγές, γίνονται άμεσες και έμμεσες αναφορές σε κίνηση χρημάτων που πρέπει να δικαιολογηθούν ή να εμφανιστεί ότι προέρχονται από τρίτους.

Το Hot Doc αποκαλύπτει όλες της ηχογραφημένες συνομιλίες που «καίνε» τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Πότε έγιναν και πως συνδέονται με τα στοιχεία που αποκάλυψαν οι έλεγχοι για τις δανειοδοτήσεις στη Λαϊκή Τράπεζα.

Διαβάστε πώς και ποια πρόσωπα κοντά στον Ανδρέα Βγενόπουλο συζητούν και προτείνουν σενάρια που αποκαλύπτουν ότι η τράπεζα έκανε ό,τι ήθελε σε σχέση με τα δάνεια, εμφανίζοντάς τα ως νομότυπα.

Ακόμη, πώς και μεταξύ ποιων αναζητείται τρόπος ώστε να συμμετάσχει ο Βγενόπουλος σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς να φαίνεται και χωρίς να μπορεί να εντοπιστεί σε ενδεχόμενο έλεγχο.

Αποκαλύπτουμε επίσης πώς και ποιος πρωταγωνιστής των συνομιλίων συνδέεται με τη δωροδοκία του Κύπριου πρώην κεντρικού τραπεζίτη Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Διαβάστε ακόμη τα στοιχεία για κρυφές εταιρίες οι οποίες φαίνεται να χρησιμοποιούνται ως όχημα για τη μεταφορά χρημάτων.

Διαβάστε ακόμη στο Hot Doc:

Κίνδυνος για το φράγμα της τεχνητής λίμνης του ποταμού Πηνειού στην Ηλεία: Βρίσκεται εγκαταλελειμμένο πάνω σε επικίνδυνα σεισμικά ρήγματα.

Ποινική δίωξη για σοβαρά κακουργήματα σε συνεργάτες του Βγενόπουλου: Κατηγορούνται μεταξύ άλλων για απάτη και πλαστογραφία.

Facetime και Show Time για τον Ερντογάν: Η επόμενη μέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Μπόρις Τζόνσον: Ένας «ψεύτης» στο υπουργείο Εξωτερικών.

Καλός στρατιώτης είναι ο ικανοποιημένος στρατιώτης: Η ιστορία του στρατηγού Χούκερ που τ’ όνομά του έγινε συνώνυμο της πορνείας - οι σχέσεις του με τον πρόεδρο Λίνκολν και μια μυστηριώδης επιστολή.

«Maggie Out» - Ροκ εναντίον Θάτσερ: Πώς η πολιτικός και επί ένδεκα χρόνια πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου έγινε σύμβολο «μίσους» και ταυτόχρονα «μούσα» καλλιτεχνών που αντιπολιτεύονταν τις νεοφιλελεύθερες καταστροφικές πολιτικές της.

Σοφία Μαυραγάνη: Η γνωστή χορογράφος μιλάει στο Hot Doc για τις βουβές αναταράξεις που διεμβολίζουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα και για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πεδίου σχέσεων και κοινωνικών πρακτικών.

Αλεξάνδρα Αϊδίνη: Η ηθοποιός που θα πρωταγωνιστεί στους Όρνιθες του Αριστοφάνη, μιλάει στο Hot Doc για το θεατρικό γεγονός του καλοκαιριού, για την ουτοπία και τη σύνδεσή της με τον προγραμματισμό, αλλά και για την πορεία της στον χώρο.Τιμή: 2,00 €

Loading Updating cart...

Άρθρα σε αυτό το τεύχος

Ποινική δίωξη για σοβαρά κακουργήματα σε συνεργάτες του Βγενόπουλου


Βαρύτατα κακουργήματα, περιλαμβανομένης της απάτης και της πλαστογραφίας, βαρύνουν επτά νυν και πρώην συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου, οι οποίοι παραπέμπονται να δικαστούν, μετά από μήνυση του επιχειρηματία Απόστολου Βεντούρη, σε μια υπόθεση που αφορά την κοινοπραξία BLUE STAR FERRIES και τη χρήση επιταγών και αποδείξεων στο όνομα άλλης κοινοπραξίας η οποία δεν υφίσταται πια. Στην υπόθεση εμφανίζονται να εμπλέκονται οι Κυριάκος Μάγειρας, γνωστός από την υπόθεση κατάρρευσης της Λαϊκής Τράπεζας, και ακόμη έξι πρόσωπα. Πρόκειται για τους διοικούντες την κοινοπραξία BLUE STAR FERRIES μέχρι το 2013 κι ακόμη δύο πρόσωπα, που σύμφωνα με τη δικογραφία ενεπλάκησαν στην υπόθεση επιταγών οι οποίες χαρακτηρίζονται ως νοθευμένες, επιταγής η οποία φέρει την επωνυμία κοινοπραξίας που δεν υφίσταται και αποδείξεων επίσης με την επωνυμία «φάντασμα» της κοινοπραξίας…


HOTDOC HOTDOC Τεύχος 106 Άρθρο από το περιοδικό HOTDOC Τεύχος 106 (B' Ιούλιος 2016)

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

© 2020 HOTDOC. All rights reserved.
HotDoc