HOTDOC - Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι..

HOTDOC Τεύχος 109

Hot Doc: Στα «αζήτητα» 4 πορίσματα και έλεγχοι για τη σύζυγο του Στουρνάρα
Την περίοδο που ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών, η σύζυγός του έπαιρνε -μέσω μιας εταιρίας της- δουλειές από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΕΟΦ.

 

Αυτό δεν είναι μεμπτό αν τηρούνται οι προϋποθέσεις, όπως αποκαλύπτουμε όμως οι συμβάσεις της κ. Στουρνάρα αποτέλεσαν πολλές φορές αντικείμενο έρευνας, τα δε επίσημα πορίσματα εξαφανίστηκαν στο επιμελημένο χάος της γραφειοκρατίας ή της σκοπιμότητας.

Το Hot Doc αποκαλύπτει εκτός από τις δουλειές που έχει πάρει η κ. Στουρνάρα από το Δημόσιο, ότι συνολικά 4 έρευνες που συμπεριελάμβαναν τη σύζυγο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ως ερευνώμενο πρόσωπο ή την αφορούσαν αποκλειστικά φαίνεται να έχουν χαθεί ή ματαιωθεί και μάλιστα όσο ο σύζυγός της ήταν υπουργός.

Διαβάστε για τη χαμένη στα ενδότερα του ΣΔΟΕ έρευνα που αφορούσε την κ. Στουρνάρα, την εταιρία της και το ενδεχόμενο να έχει υπάρξει διακίνηση μαύρου χρήματος.

Αποκαλύπτουμε ακόμη τί απέγινε υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την οποία παραγγέλθηκε από την Οικονομική Εισαγγελία, ποινική προκαταρκτική εξέταση. Τι απάντησε το ΣΔΟΕ στη Δικαιοσύνη με καθυστέρηση 4 ετών.

Ακόμη, ποιοι υπουργοί της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και με ποιο πρόσχημα σταμάτησαν έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Τι απαντούν οι ίδιοι στο Hot Doc.

Διαβάστε επίσης για τη χαμένη έρευνα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο ΚΕΕΛΠΝΟ και για την περίεργη παραίτηση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου Συμβάσεων. Ποιος ο ρόλος του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Διαβάστε ακόμη, πώς ο Στουρνάρας έφτασε στην κορυφή της τραπεζικής ιεραρχίας εκμεταλλευόμενος τις δημόσιες σχέσεις του, πώς έφτασε να διορίσει έναν υπόδικο στη θέση του διαχειριστή των «κόκκινων» δανείων των υπό εκκαθάριση τραπεζών και ποια είναι σχέση του με τον Γιάννο Παπαντωνίου και πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, πρωταγωνιστή της υπόθεσης του Χρηματιστηρίου.

Διαβάστε ακόμη στο Hot Doc
Έπαιξαν στο «Πάμε Στοίχημα» τα χρήματα του Ταμείο: Το Hot Doc αποκαλύπτει μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο στην πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Το «Σχίσμα» της Ορθοδοξίας διχάζει τον Άθω: «Ιερός πόλεμος» στο Άγιο Όρος προκαλεί ρήξη ανάμεσα σε μοναχούς, Πατριαρχείο και Πολιτεία.

Εκλογές, κυβερνοεπιθέσεις και καυτά e-mails: Σάλος στις ΗΠΑ λίγους μήνες πριν από τις εκλογές με e-mail του πρώην υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ που αφορά πυρηνικά όπλα του Ισραήλ και αποκαλύφθηκε από την ομάδα χάκινγκ DCLeaks.

Η διαμαρτυρία που ακούστηκε σε όλη την Αμερική: Όταν ο πρωταθλητής του American Football Κόλιν Κάπερνικ ύψωσε ανάστημα αρνούμενος να σηκωθεί κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

«Ελεύθεροι πολιορκημένοι» και πιθανώς προδομένοι: Οι άγνωστες πτυχές της «εξόδου του Μεσολογγίου που ξεσήκωσε το φιλελληνικό πνεύμα της Ευρώπης.

Η «ατμομηχανή» και το σκυλάκι…: Η άγνωστη ιστορία του Τσεχοσλοβάκου πρωταθλητή Εμίλ Ζάτοπεκ και το δώρο του βάσκου θαυμαστή του.

Θανάσης Βέγγος: Ο καλός μας άνθρωπος, που βρέθηκε να υπηρετεί τη θητεία του στη Μακρόνησο, πρωταγωνίστησε σε ταινίες - σύμβολα του αντικαθεστωτικού αγώνα και υπήρξε πάντοτε ένας άριστος επαγγελματίας.

Αντώνης Παπαδόπουλος: Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας μιλάει στο Hot Doc για τη σαγηνευτική γοητεία και τα προβλήματα της φεστιβαλικής γιορτής των μικρομηκάδων όλου του κόσμου.

Μάρθα Φριντζήλα: Η σπουδαία τραγουδίστρια, ηθοποιός και σκηνοθέτης ανοίγει την καρδιά της στο Hot Doc με αφορμή τη συμμετοχή της στο 4ο Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις γραμμές».

«Αν είχαμε δημοκρατία ισχυρή θα αισθανόταν ο πολίτης πολίτης και όχι ευκαιριακός ψηφοφόρος»: Ο πολυσχιδής Θανάσης Σκρούμπελος, που υπογράφει μια πολυφωνική αφήγηση που αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τις πιο σκοτεινές πτυχές της νεότερης Ελλάδας, εξομολογείται στο Hot Doc.Τιμή: 2,00 €

Loading Updating cart...

Άρθρα σε αυτό το τεύχος

Ο Στουρνάρας διόρισε υπόδικο να διαχειρίζεται τα «κόκκινα» δάνεια των υπό εκκαθάριση τραπεζών


Τον περασμένο Απρίλιο, ο Γιάννης Στουρνάρας, ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, διορίζει κατόπιν διαγωνισμού ως διαχειριστή των «κόκκινων» δανείων των υπό εκκαθάριση ελληνικών τραπεζών που ανήκουν στην κεντρική τράπεζα, ανάμεσα στις οποίες είναι οι ΑΤΕ Βank, FBB, Probank, Proton Bank, T-bank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και πολλές συνεταιριστικές τράπεζες, την εταιρία PQH, διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο τραπεζίτης Γιάννης Πεχλιβανίδης…


HOTDOC HOTDOC Τεύχος 109 Άρθρο από το περιοδικό HOTDOC Τεύχος 109 (B' Σεπτέμβριος 2016)

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

© 2021 HOTDOC. All rights reserved.
HotDoc