HOTDOC - Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι..

HOTDOC Τεύχος 68

Μας κυβερνάει server! Διαβάστε την απόρρητη αλληλογραφία στο HOT DOC που κυκλοφορεί:

Στα γραφεία του HOT DOC έφτασε ένας φάκελος που περιέχει μια σειρά από e-mails τα οποία έχουν ανταλλαγεί μεταξύ του πρωθυπουργικού γραφείου, υπουργικών γραφείων και της τρόικας. Τα e-mails είναι γνήσια, αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα και ανταλλάσσονται μεταξύ υπαρκτών προσώπων με κανονικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς.
Το περιεχόμενό τους είναι συγκλονιστικό. Αποδεικνύονται οι τρόποι με τους οποίους η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται ουσιαστικά από υπαλλήλους, δικηγόρους και συμβούλους οι οποίοι παίρνουν απευθείας εντολές από την τρόικα.
Όπως ομολογείται σε αρκετά σημεία της αλληλογραφίας, ο προβληματισμός του πρωθυπουργού, δεν είναι το κοινωνικό κόστος, αλλά να μην πληρωθεί το πολιτικό κόστος εμφανίζοντας μέτρα που παίρνονται κατ’ εντολή, ως αναγκαία. Οι βασικές μεθοδεύσεις είναι, όπως επίσης ομολογείται, να μην περνάνε τα μέτρα αυτά από το Κοινοβούλιο.
Το ύφος και το ήθος της ενδοκυβερνητικής αλληλογραφίας έχει και αυτό τη δική του σημειολογία, αφού τριτοκλασάτοι υπάλληλοι καθιστούν τον εαυτό τους απαραίτητο στον πρωθυπουργό μέσα από γλοιώδες υμνολόγιο και δουλοπρέπεια στο πρόσωπό του.
Με τον πιο αδρό τρόπο αποδεικνύεται πως όσα ζει η χώρα τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούν εθνικό σχεδιασμό αλλά αποφάσεις ενός κλειστού κύκλου που δεν έχει ούτε θεσμικό ρόλο, ούτε κοινωνική ανησυχία. Η χώρα διοικείται από παραθεσμικό κέντρο το οποίο δεν ελέγχεται από το Κοινοβούλιο αλλά ούτε και από την κυβέρνηση.
Αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε την αλληλογραφία η οποία αποδεικνύει το μέγεθος της προδοσίας. Δεν πρόκειται για προσωπική αλληλογραφία, αλλά για αποδεικτικά στοιχεία μιας ανθρωπιστικής καταστροφής που γίνεται μεθοδευμένα. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται απόρρητη η αλληλογραφία μεταξύ υπαλλήλων που παίρνουν αποφάσεις χωρίς καμιά θεσμική ή νομική νομιμοποίηση εν αγνοία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ενάντια στην δημοκρατική λειτουργία της χώρας.
Δεν γίνεται πράγματα που γνωρίζουν και μεθοδεύουν υπάλληλοι υπουργείων να μην τα γνωρίζουν έλληνες βουλευτές και εκλεγμένα κρατικά όργανα.
Απομένει στον κύριο Σαμαρά όχι μόνο να απαντήσει, αλλά και να αποδείξει πως το προσκύνημά του για το Charlie Hebdo και την ελευθερία του Τύπου στο Παρίσι, είναι ουσιαστικό. Αν αποφασίσει να στείλει και πάλι τη "Δικαιοσύνη" εναντίον μας ή τους Παναθηναϊκάκηδες, όχι μόνο δεν πρόκειται να μας αποτρέψει, αλλά θα γίνει για μια ακόμη φορά διεθνώς ρεζίλι.
Διαβάστε λοιπόν στο τεύχος 68 του HOT DOC που κυκλοφορεί αυτή την Πέμπτη, την αλληλογραφία της ντροπής και της εξάρτησης.

Issue 68 English Version

READ OYR TOP STORY IN ENGLISH (16 pages)

Troika Staff Govern Greece via E-Mail

HOT DOC publishers the confidential correspondence between the Troika, ministries and the Prime - minister's office itself.

Who governs this land?” This historic quotation is attributed to former prime minister Konstantinos Karamanlis, who is rumored to have uttered this to his close confidant, the director of Greece’s secret service (KYP) Alexandros Natsinas, once he found out about the assassination of the left-wing member of parliament Grigoris Lambrakis in 1963, hinting at the possible existence of a parastate outside of his control.
We spontaneously posed this same question as well, when our magazine received an envelope which contained printouts of dozens of e-mails, which apparently have been exchanged between members of the troika, the Greek state, and the prime minister’s office. In these e-mails, whose authenticity was confirmed by virtue of the very events—and people—which they described, definitively prove, in a political context, what is already considered fact by Greek society: that Greece is governed by diktats issued by the troika, who bypass the democratically-elected government and impose decisions which are not only harmful for Greece, but which eliminate any semblance of Greece’s functional sovereignty. The legitimacy of these e-mails was also silently confirmed by the central figure named in these messages, both as a sender and as a recipient, as he has never responded to inquiries that we have submitted...

 Τιμή: 2,00 €

Loading Updating cart...

Άρθρα σε αυτό το τεύχος

Ο τιτΑΝΝΑς Σαμαράς


Τα e-mails, που στάλθηκαν στο Hot Doc, περιέχουν αλληλογραφία μεταξύ παραγόντων της τρόικας και υπουργείων, αλλά και παραγόντων υπουργείων με το πρωθυπουργικό γραφείο. Πέρα από το περιεχόμενο αυτό καθαυτό, που είναι συγκλονιστικό, αποκαλυπτικό είναι και το γεγονός πως τις περισσότερες φορές αποδέκτες αυτής της αλληλογραφίας είναι υπάλληλοι, δικηγόροι ή σύμβουλοι χωρίς θεσμικό ρόλο, οι οποίοι έχουν αναλάβει αρμοδιότητες στα πλαίσια τεχνοκρατικών συμβουλών. Δηλαδή το πού κινείται η χώρα, πώς κινείται και μέσω ποιων διαδικασιών το αγνοούν έλληνες βουλευτές ή και υπουργοί, αλλά το γνωρίζει και το επεξεργάζεται ένας κύκλος, μια ιδιόμορφη σέχτα, που πολλές φορές γίνεται και υποβολέας του πρωθυπουργού. Αρκετοί από τους συνομιλητές φαίνεται πως εμπλέκονται και οικονομικά με τις αναθέσεις έργου από την τρόικα, πράγμα το οποίο θα ερευνήσουμε άμεσα. Δηλαδή, εμφανίζονται να προτείνουν λύσεις εναρμονισμού με τις επιταγές της τρόικας, από τις οποίες ευνοούνται οι ίδιοι, όπως σε θέματα που αφορούν την Παιδεία.


HOTDOC HOTDOC Τεύχος 68 Άρθρο από το περιοδικό HOTDOC Τεύχος 68 (B' Ιανουάριος 2015)

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

© 2021 HOTDOC. All rights reserved.
HotDoc