HOTDOC - Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι..

HOTDOC Τεύχος 76

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: 4 υπουργούς “δολοφονεί” ο Όσβαλντ

Έτοιμος να προβεί σε αποκαλύψεις για υπουργούς και δημοσιογράφους που μπορούν να κλονίσουν όλο τις ελληνικές ελίτ, εμφανίζεται ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλωντ Όσβαλντ που κρατείται από τις αρχές Απριλίου από τις ελληνικές Αρχές για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens. Στο τεύχος 76 του HOT DOC θα διαβάσετε πώς πρόσωπα-κλειδιά της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης μαύρου χρήματος του Όσβαλντ και πώς αυτό το κύκλωμα συνδεόταν με τα μαύρα ταμεία της.

Στο τεύχος 76 δείτε ακόμα πώς πουλήθηκε στη Ζάκυνθο παραλιακή έκταση-φιλέτο σε εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων, επικαλούμενη κάποιο φέουδο του 18ου αιώνα. Η έκταση περιέχει αρχαιολογικό χώρο, περιουσίες μοναστηριού και ιδιωτών ενώ το συμβόλαιο μοιάζει να έχει συνταχθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Τώρα οι θιγόμενοι καλούνται να διεκδικήσουν στα δικαστήρια τις ίδιες τους τις περιουσίες.

Καθεστώς μονοπωλίων δημιουργεί το σύστημα των φορέων που έχουν αναλάβει την υποβοήθηση των αγροτών ώστε αυτοί να λάβουν τις επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το “παιχνίδι” που έχει στηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ κι εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, μοιάζει να είναι στημένο έτσι ώστε να ευνοείται η Gaia Επιχειρείν, πίσω από την οποία είναι η Τράπεζα Πειραιώς, κι οι κατά τόπους συνεργάτες της.

Σε μαρασμό έχει οδηγηθεί το κτήμα Τατοΐου και το HOT DOC έρχεται με μεγάλο ρεπορτάζ, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που αναδεικνύει το μέγεθος της καταστροφής αυτής της σπουδαίας περιουσίας του ελληνικού λαού. Ένας χώρος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, έχει αφεθεί στα στοιχεία της φύσης και στην έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Οι Βρετανικές εκλογές που ενδεχομένως αλλάξουν την ιστορία του Νησιού αλλά και της Ευρώπης, στο τεύχος 76 του HOT DOC. Πώς τοποθετούνται τα κόμματα απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους Βρετανούς.

Τα κινέζικα “κάτεργα” είναι ακόμη εδώ. Το HOT DOC ρίχνει με τη βοήθεια ενός ντοκυμαντέρ του BBC, φως στις εργασιακές συνθήκες στον ασιατικό γίγαντα που οδηγούν πολλούς εργαζόμενους στην απόλυση, μέχρι και την αυτοκτονία.

Στο αθλητικό θέμα του τεύχους 76, διαβάστε για τις περιπτώσεις ανακοπών μέσα στο γρασίδι. Ο αιφνίδιος θάνατος του Βέλγου ποδοσφαιριστή Γκρέγκορι Μέρτενς κι αυτός του Καμερουνέζου Μαρκ Βιβιέν Φοέ έχουν κρούσει τον κωδωνα του κινδύνου στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ενώ αυτές των Κοβάσεβιτς και Ολαϊτάν έχουν ευαισθητοποιήσει και τον  ελληνικό ποδοσφαιρικό κόσμο.

Συνέντευξη με το Γιώργο Κιμούλη. Ο μεγάλος ηθοποιός επιστρέφει με το “Βασιλιά Ληρ” μέσω του οποίου παίρνει θέση για τα τεκταινόμενα στην πολιτική και βλέπει κριτικά τη γενιά του που πρωταγωνίστησε στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.Τιμή: 2,00 €

Loading Updating cart...

Άρθρα σε αυτό το τεύχος

Υπουργοί, δημοσιογράφοι και η αφρόκρεμα της επιχειρηματικότητας στο στόμα του Όσβαλντ


Το ειδικά διαμορφωμένο τμήμα της ΣΤ΄ πτέρυγας των φυλακών κορυδαλλού, στο οποίο κρατούνται υπόδικοι ειδικών προδιαγραφών, που χρειάζονται προστασία, είναι από τις αρχές απριλίου, σημείο μεγάλου ενδιαφέροντος για αυτούς που κυβέρνησαν την χώρα. Το όνομα του Ζαν κλοντ Όσβαλντ, άγνωστο για τους περισσότερους, κοσμεί ωστόσο τις ατζέντες της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ. αυτό που φοβούνται όσοι τον γνωρίζουν είναι η πιθανότητα να πει πως τους γνωρίζει και αυτός…


HOTDOC HOTDOC Τεύχος 76 Άρθρο από το περιοδικό HOTDOC Τεύχος 76 (A' Μάιος 2015)

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

© 2021 HOTDOC. All rights reserved.
HotDoc