HOTDOC - Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι..

HOTDOC Τεύχος 84

Η εναλλακτική δημοσκόπηση που θα συζητηθεί, στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Αριστερός, δεξιός ή... λεβέντης;

Στο τεύχος 84 που κυκλοφορεί τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, το HOT DOC παρουσιάζει μια διαφορετική δημοσκόπηση που δεν έχει στόχο να δώσει μία ακόμα καταγραφή ποσοστών. Αντίθετα, προσφέρει εργαλεία κατανόησης της πολιτικής πραγματικότητας που θα παράξει το ένα ή το άλλο αποτέλεσμα το βράδυ της 20ης Σεπτέμβρη και φυσικά του Έλληνα ως πολιτικό ον: Αριστερός, δεξιός ή... λεβέντης;

Πρόκειται για την έρευνα της QED που έγινε για το HOT DOC και την Hellasnet κι η οποία εξετάζει μια σειρά από ποιοτικά στοιχεία όπως το πώς αυτοπροσδιορίζονται οι πολίτες που βρίσκονται κοντά στο τάδε ή το δείνα κόμμα, πώς αξιολογούσαν κι αξιολογούν τον Αλέξη Τσίπρα κατά το "καυτό" πολιτικά καλοκαίρι που πέρασε και πώς βλέπουν την Ευρώπη και το ευρώ.

Διαβάστε ακόμα στο HOT DOC που κυκλοφορεί:

Οι "υποβρύχιες" διαδρομές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Γιατί ο στρατιωτικός εισαγγελέας απορεί με την πληρωμή 105 εκατ. που είχε κάνει ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όταν βρισκόταν στο υπουργείο Άμυνας. Η διαμάχη του με το Γιώργο Καρατζαφέρη για το "μπροστάτζα" κι το "νονό" της Δεξιάς πολυκατοικίας.

Δικαστικό "πραξικόπημα" στο στάδιο της δίωξης Βγενόπουλου. Έτσι χαρακτηρίζεται από δικαστικούς κύκλους η καινοφανής πρωτοβουλία της εισαγγελέα Εφετών Γεωργίας Τσατάνη να πάρει από τους εισαγγελείς Διαφθοράς τη δικογραφία με όλα τα στοιχεία για την υπό έλεγχο δραστηριότητα του Ανδρέα Βγενόπουλου στην Κύπρο κι ενώ εκείνοι είχαν φτάσει στο στάδιο της δίωξης. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Ο πόλεμος, η χλιδή και το χρήμα στην Υεμένη, υπό τη Σαουδική Αραβία. Μέσα στην ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί σε όλη σχεδόν τη Μέση Ανατολή, η εστία της Υεμένης είναι χαρακτηριστική των ανρικρουόμενων συμφερόντων και των παρεμβάσεων που οδηγούν στη συνεχή αιματοχυσία, με το ρόλο του Ριάντ να είναι καταλυτικός.

Συνέντευξη Πολ Μέισον: "Ποιός πραγματικά επιθυμεί ένα Brexit;" Ο γνωστός για την έγκυρη κάλυψη της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους δανειστές, Βρετανός δημοσιογράφος εξηγεί στο HOT DOC σε τί συνίσταται ο ευρωσκεπτισκισμός στην πατρίδα του και πώς συνδέεται με ό, τι συμβαίνει στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες.

Ο άνθρωπος που "έστησε" το ποδόσφαιρο. Στο αθλητικό θέμα του τεύχους 84, το HOT DOC παρουσιάζει το Γουίλσον Ραζ Περουμάλ, τον άνθρωπο που έχει "χρεωθεί" το "στήσιμο" 100 αγώνων, έχει καταδικασθεί και χώρες ολόκληρες δαπανούν δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να πετύχουν την έκδοσή του.Τιμή: 2,00 €

Loading Updating cart...

Άρθρα σε αυτό το τεύχος

Δικαστικό πραξικόπημα στο στάδιο της δίωξης Βγενόπουλου


Λίγες μέρες πριν ο εισαγγελέας αποφασίσει για τη δίωξη του Ανδρέα Βγενόπουλου και τριών συνεργατών του, δικογραφία με όλα τα στοιχεία, που αφορούσαν το υπό έρευνα σκάνδαλο, διαβιβάσθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς στο γραφείο της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, μετά από αίτημά της. Το επιχείρημα ήταν πως ήθελε να τη συσχετίσει με άλλη δικογραφία για την υπόθεση. Η Γεωργία Τσατάνη, η οποία είναι σύζυγος πρώην νομάρχη και πολιτευτή της ΝΔ και μητέρα της υποψήφιας της ΝΔ, Ελένης Τσατάνη, έδρασε με πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά τρόπο, τον οποίο συνάδελφοί της εισαγγελείς χαρακτηρίζουν δικαστικό πραξικόπημα και παράβαση καθήκοντος. Η αφαίρεση δικογραφίας από εισαγγελέα πριν αυτός ασκήσει δίωξη δεν είχε επιχειρηθεί ούτε από τους πρωταγωνιστές των παραδικαστικών. Παρότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη επί ενάμιση χρόνο στην εισαγγελία Διαφθοράς, η κυρία Τσατάνη θυμήθηκε πως πρέπει να τη συσχετίσει με κάποια δικιά της πριν ασκηθούν οι διώξεις. Η εξέλιξη αυτή είναι η πιο προκλητική προσπάθεια παραγόντων της Δικαιοσύνης, προκειμένου να μην προχωρήσουν οι έρευνες για τον Βγενόπουλο στο στάδιο των διώξεων. Η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου προσπάθησε στο παρελθόν να παραβλέψει ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Βγενόπουλο, ενώ υπάρχουν μια σειρά από στοιχεία που αποδεικνύουν πως τμήμα της Δικαιοσύνης, που χειρίζεται υποθέσεις του Αντρέα Βγενόπουλου, προσχηματικά δεν προχωρά σε ουσιαστική έρευνα και σε διώξεις παρά τα στοιχεία…


HOTDOC HOTDOC Τεύχος 84 Άρθρο από το περιοδικό HOTDOC Τεύχος 84 (A' Σεπτέμβριος 2015)

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

© 2021 HOTDOC. All rights reserved.
HotDoc