HOTDOC - Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι..

HOTDOC Τεύχος 85

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Το βρόμικο παιχνίδι της Τράπεζας της Ελλάδας. Ένοχοι και αθώοι κατά παραγγελία

Το HOT DOC στο τεύχος 85 φέρνει στη δημοσιότητα στοιχεία που επιβεβαιώνουν πως η Τράπεζα της Ελλάδος με διοικητή το Γιώργο Προβόπουλο φρόντιζε να στέλνει στον εισαγγελέα υποθέσεις που αφορούσαν συγκεκριμένες δραστηριότητες τραπεζών, την ώρα που συστηματικά, με τη συνδρομή προσώπων στη Δικαιοσύνη, κάλυπτε άλλες.

Τα στοιχεία προκύπτουν μέσα από τη δικογραφία για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η σύγκριση των διαφόρων υποθέσεων οδηγεί στο συμπέρασμα πως δανειοδοτήσεις υπό παρόμοιες συνθήκες άλλοτε κρίνονταν παρακινδυνευμένες και ζημιογόνες κι άλλοτε ασφαλείς, ανάλογα με το ποιός ήταν ο δανειοδότης κι ο δανειολήπτης.

Διαβάστε πώς χειρίστηκε η Τράπεζα της Ελλάδος τις υποθέσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Τράπεζας Πειραιώς, της οικογένειας της συζύγου του Ευάγγελου Βενιζέλου και του MEGA.

Διαβάστε ακόμα στο HOT DOC

Οι 75.000 μικρομέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ζητούν δικαίωση και καταγγέλλουν την Πολιτεία που δρομολόγησε το κλείσιμο της πρώην δημόσιας τράπεζας προς όφελος της Eurobank.

Το Γηροκομείο Αθηνών και το τέλος της "αυτοκρατορίας" Μπούμπα. Οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε τρία μέλη του Δ.Σ, μεταξύ αυτών κι ο πρόεδρος του αρχιμανδρίτη Μπούμπα, δίνουν ελπίδα για κάθαρση στο ιστορικό ίδρυμα και δικαίωση των εργαζομένων που δουλεύουν πέντε χρόνια σχεδόν απλήρωτοι.

Ο "Πειραιάρχης" με τις υπερκοστολογήσεις και το πλαστό πτυχίο. Ο "υπερεργολάβος του λιμανιού του Πειραιά" Κλέαρχος Ρούτσης που με τις υπερκοστολογήσεις των έργων έχει ζημιώσει το Δημόσιο πολλά εκατομμύρια ευρώ, ανανέωσε το εργοληπτικό πτυχίο μίας εκ των εταιριών του με πλαστή φορολογική ενημερότητα.

Έντι Ράμα, ο "καλλιτέχνης" πρωθυπουργός της Αλβανίας ευαγγελίζεται ότι φέρνει το καινούριο στην πολιτική αλλά μια σειρά από υποθέσεις με οσμή διαφθοράς στο κόμμα του, δημιουργεί εκ νέου την εικόνα του γκρίζου που ήθελε να αλλάξει ο "δήμαρχος των χρωμάτων".

Volkswagen: Η δυστυχία του ισχυρού. Ποια είναι η ευθύνη της γερμανικής κυβέρνησης για το σκάνδαλο μεγατόνων της αυτοκινητοβιομηχανίας; Ποιες οι σχέσεις των ηγετικών στελεχών της με την καγκελαρία και γενικότερα την πολιτική ελίτ;

Στο αθλητικό μας θέμα: Η ομάδα που νίκησε το ρατσισμό στο Βόλο είναι ο Α.Σ "Η Δημητριάς". Δημιουργήθηκε από Ρομά της περιοχής που είχαν ανάγκη να παίξουν ποδόσφαιρο κι η προσφορά της στην τοπική κοινωνία δε μετριέται μόνο με όρους μπάλας.Τιμή: 2,00 €

Loading Updating cart...

Άρθρα σε αυτό το τεύχος

Ο «Πειραιάρχης» με τις υπερκοστολογήσεις και το πλαστό πτυχίο


Ο Κλέαρχος Ρούτσης, ο επονομαζόμενος και «Πειραιάρχης» για τα πεπραγμένα του αναφορικά με τις αναλήψεις έργων του ΟΛΠ, τα οποία υπερκοστολογούνταν σε μόνιμη βάση ζημιώνοντας τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αυτή τη φορά ανανέωσε το εργοληπτικό πτυχίο μίας εκ των τεχνικών εταιριών που διατηρεί (Κλέαρχος Γ. Ρούτσης Α.Ε.) με πλαστή φορολογική ενημερότητα, με συνέπεια να τίθεται εν κινδύνω η ολοκλήρωση έργων, που αφορούν τόσο τον ΟΛΠ όσο και τη ΣΕΠ Α.Ε. (COSCO)…


HOTDOC HOTDOC Τεύχος 85 Άρθρο από το περιοδικό HOTDOC Τεύχος 85 (A' Οκτώβριος 2015)

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

© 2021 HOTDOC. All rights reserved.
HotDoc