HOTDOC - Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι..

HOTDOC Τεύχος 89

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Δικαστικό πραξικόπημα για να βγάλουν καθαρό το Βγενόπουλο

 

Το πραξικόπημα διαρκείας που συντελείται στο χώρο της Δικαιοσύνης για χάρη του Ανδρέα Βγενόπουλου, αποκαλύπτει το τεύχος 89 του HOT DOC. Το πραξικόπημα σχετίζεται με την αφαίρεση της δικογραφίας Βγενόπουλου από την Εισαγγελία Διαφθοράς, πράξη που είναι παράνομη και οδηγεί σε ακυρότητα τυχόν δίωξης που ασκηθεί στο μέλλον, όπως προκύπτει από έγγραφο του ίδιου του προϊσταμένου των εισαγγελέων Διαφθοράς, Νίκου Παντελή, που φέρνει στο φως το HOT DOC.

Η αφαίρεση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς γεγονότων από τον Οκτώβριο του 2010 που δεν μπορούν παρά να ερμμηνευθούν ως τυφλότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης απέναντι στις καταγγελίες που αφορούσαν τον Ανδρέα Βγενόπουλο κι είχαν γίνει από θεσμικά όργανα όπως η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι, η Τράπεζα της Ελλάδος, η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, η κυπριακή Βουλή κι οι ανακριτικές Αρχές της Κύπρου.

Σε πληροφορίες που πήρε από την Κύπρο, βάσισε την αναφορά του κι ο μέχρι πρότινος εισαγγελέας Δικαστικής Συνδρομής Γιάννης Αγγελής προς τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή και την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, στην οποία παραθέτει όλα τα στοιχεία που αφορούν στην προς έλεγχο δραστηριότητα της Λαϊκής Τράπεζας, επί των ημερών του Βγενόπουλου. Τα επίμαχα σημεία της αναφοράς δημοσιεύει το HOT DOC, στο τεύχος 89.

Διαβάστε ακόμα στο HOT DOC που κυκλοφορεί:

Πώς το ΥΓΕΙΑ φέρεται να έγινε πλουσιότερο ζημιώνοντας το Δημόσιο και νοσηλευομένους. Δύο φαρμακεία έχουν καταθέσει αγωγή κατά τριών κλινικών του ομίλου ΥΓΕΙΑ και καταγγέλλουν πως κατόπιν πίεσης, συμμετείχαν επί τρία χρόνια σε ένα κόλπο παράνομων εκπτώσεων πάνω σε φάρμακα, μέσω εικονικών μισθώσεων εκατομμυρίων ευρώ, που ζημίωνε ασφαλιστικά ταμεία, νοσηλευομένους και πιθανώς την Εφορία.

Η Εθνική Τράπεζα έδωσε 30 εκατομμύρια ευρώ στον Μπόμπολα, μέσω δωρεάς για κατασκευή νέων χειρουργείων στον Ευαγγελισμό. Αντί η Τράπεζα να δώσει τα χρήματα στο Δημόσιο και να γίνει διαγωνισμός, προτίμησε ως ιδιώτης δωρητής να διαλέξει μόνη της ως ανάδοχο, τον "Άκτωρα".

Τύμπανα πολέμου μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Διαβάστε μια συνδυαστική ανάλυση των γεγονότων της 13ης Νοεμβρίου κι όσων ακολούθησαν, με τη Γαλλία να ξεκινά έναν ακόμη πόλεμο, την ώρα που πολλά ευρωπαϊκά κράτη βρήκαν ένα καλό λόγο να κάνουν τη Γηραιά Ήπειρο ακόμα πιο "φρούριο" απ' ό, τι ήταν και να στερήσουν ατομικές ελευθερίες στο όνομα της ασφάλειας.

Παρίσι, "η πόλη που αλλάζει λιγότερο απ΄ όλες", άλλαξε διά παντός. Ο Ερβέ Ιμπέρ, γάλλος ψυχίατρος και ψυχαναλητής, μιλάει στο HOT DOC για το Ισλαμικό Κράτος και παρουσιάζει μια ψυχο-κοινωνική προσέγγιση του φαινομένου που σκορπά το θάνατο στο όνομα του "θεού".Τιμή: 2,00 €

Loading Updating cart...

Άρθρα σε αυτό το τεύχος

Αγγλία
Αποκλείοντας την εργατική τάξη από το ποδόσφαιρο


Παρά τα δισεκατομμύρια από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τους δεκάδες χορηγούς, το αγγλικό ποδόσφαιρο επιμένει να αποκλείει ένα βασικό του συστατικό: την εργατική τάξη. Σταδιακά οι αντιδράσεις πληθαίνουν, μιας και είναι αρκετοί εκείνοι που για οικονομικούς λόγους μένουν εκτός…


HOTDOC HOTDOC Τεύχος 89 Άρθρο από το περιοδικό HOTDOC Τεύχος 89 (B' Νοέμβριος 2015)

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

© 2021 HOTDOC. All rights reserved.
HotDoc