HOTDOC - Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι..

HOTDOC Τεύχος 90

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό, για να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα

 

Επί τρία ολόκληρα χρόνια το HOT DOC γράφει για τον αμαρτωλό ρόλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ως εργαλείο της διαφθοράς με πρόσχημα την πρόληψη για τα λοιμώδη νοσήματα. Στο τεύχος 90, το περιοδικό δημοσιεύει το περιεχόμενο του πορίσματος των ελεγκτών του ΣΕΥΥΠ για το ΚΕΕΛΠΝΟ που έρχεται να επιβεβαιώσει όλα αυτά τα δημοσιεύματα. Χρυσοπληρωμένες διαφημιστικές καμπάνιες, κάποιες αχρείαστες, κάποιες παράνομες, οργανώνονταν με τρόπους τέτοιους ώστε το δημόσιο χρήμα να φτάνει εκεί που... έπρεπε.

Σε μία από τις υποθέσεις κακοδιαχείρισης που περιέχει το πόρισμα, οι επιθεωρητές διαπιστώνουν πως το ΚΕΕΛΠΝΟ "βάφτισε" επιδημικό λοιμώδες νόσημα τον καρκίνο για να φτιάξει μια αντικαρκινική καμπάνια προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ που τελικά ανέθεσε στην εταιρία Mindwork Business Solutions, της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου.

Η περίπτωση της Mindwork είναι μία μόνο από αυτές που βρίσκονταν μέσα στη λίστα που παρέδωσε τον περασμένο Ιούλιο στην ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος με ονόματα δημοσιογράφων και εταιριών ΜΜΕ που είχαν λάβει χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ για ανάλογες καμπάνιες. Παρά την τότε διάψευση του προέδρου του και πρώην βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Γιαννόπουλου και της μη αξιοποίησής του από την ΕΣΗΕΑ, το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΕΥΥΠ ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη γνησιότητά του.

Διαβάστε ακόμα στο HOT DOC:

Η "ναυμαχία" της Σαλαμίνας για επιβίωση. Ο Δήμος Σαλαμίνας είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που κηρύχθηκε πτωχευμένος "με τη βούλα" και βρίσκεται πλέον σε ιδιότυπο "μνημόνιο". Μάθετε τί σημαίνει η χρεωκοπία ενός δήμου και ποιες είναι οι επιπτώσεις στους δημότες.

Τζίροι εκατομμυρίων σε ιδρύματα με "δόλωμα" τα παιδιά. Η μη ύπαρξη μητρώου παιδιών που εγκαταλείπονται σε δομές κι η αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών επιτρέπουν σε επιτήδειους διαχειριστές ιδρυμάτων να χρησιμοποιούν τα παιδιά για να λαμβάνουν δημόσιο χρήμα.

"Λαγός" εκρηκτικής τριβής ο Ερντογάν. Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία ήταν το σημείο καμπής για την αλλαγή στρατηγικού προσανατολισμού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την οποία η Δύση τον ανταμείβει με κονδύλια κι όχι μόνο.

Η κατάρρευση του Μύθου της αμερικανικής παντοδυναμίας στη Μέση Ανατολή. Μια ενδελεχής ανάλυση για το πώς ιστορικές ήττες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, όπως ο πόλεμος στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη, ερμηνεύονται από πολλούς ως νίκες, στο πλαίσιο ενός περίεργου "λατρευτικού αντιαμερικανισμού".

Αποκλείοντας την εργατική τάξη από το ποδόσφαιρο. Παρά τα δισεκατομμύρια των επενδυτών και των χορηγών που μπαίνουν στο αγγλικό ποδόσφαιρο, οι ιθύνοντες επιμένουν να κάνουν το πλέον λαϊκό άθλημα όλο και πιο ακριβό, αποκλείοντας σταδιακά το βασικό του συστατικό, την εργατική τάξη.

Χάρης Φραγκούλης: Η πνευματικότητα είναι ορμή. Ένας σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του μιλάει στο HOT DOC για την υποκριτική, την καριέρα, την πνευματικότητα, την ορμή και τη βία.Τιμή: 2,00 €

Loading Updating cart...

Άρθρα σε αυτό το τεύχος

Το παιδί μεγάλωσε


Δεν υπάρχει μέρα, που κάποιος από την αντιπολίτευση να μην εξαπολύσει μια προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, αμφισβητώντας το ήθος, την ειλικρίνεια, τη σταθερότητα, τη δυνατότητά του να κυβερνήσει. Με τις επιθέσεις να έχουν πάρει χαρακτήρα κανονικής εξύβρισης, στον αγώνα των υποψήφιων αρχηγών της ΝΔ, οι οποίοι έχουν αποδυθεί σε ένα ανταγωνισμό φραστικής οξύτητας απέναντι στον «εχθρό». Αν πιστέψει κανείς τα μισά από όσα λέγονται, τότε ένας άνθρωπος που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και είναι έτοιμος να πουλήσει τους πάντες και τα πάντα είναι εγκατεστημένος αυτή τη στιγμή στο Μαξίμου. Κι αυτό βάζει στην πρώτη σειρά το καθήκον να τον ξεφορτωθούμε με κάθε μέσο…


HOTDOC HOTDOC Τεύχος 90 Άρθρο από το περιοδικό HOTDOC Τεύχος 90 (A' Δεκέμβριος 2015)

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

© 2021 HOTDOC. All rights reserved.
HotDoc