HOTDOC - Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι..

HOTDOC Τεύχος 94

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Έγγραφα-σοκ για τον Ν. Γεωργιάδη - Σεξ με 15χρονο και με ανήλικο επιληπτικό

Αποκαλύπτουμε στο HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη, λεπτομέρειες από την δικογραφία στην οποία περιγράφεται πώς ο Νίκος Γεωργιάδης κακοποίησε σεξουαλικά τον ανήλικο Ντμιτσέβ στο διαμέρισμά του στην οδό Πέτρου Μοβίλα στο Κισινάου.
Κακοποίησε σεξουαλικά και τον ανήλικο Μιχαήλ Μπιντιάκ που πάσχει από επιληψία στο διαμέρισμά του στο Κισινάου της Μολδαβίας

Οι περιγραφές του ανήλικου θύματος σοκάρουν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατά των υπευθύνων του κυκλώματος παιδεραστών, ανάμεσα στα παιδιά που κακοποίησε σεξουαλικά ο Νίκος Γεωργιάδης ήταν και ένα 15χρονο αγόρι, ο Εβτόντιεφ Μαξίμ από την πόλη Μπέντερ, της Υπερδνειστερίας.
Όσα περιγράφονται στην δικογραφία και δημοσιεύει το HOT DOC είναι ανατριχιαστικά.

Καταπέλτης είναι η απόφαση του Ανωτάτου Δικααστηρίου της Μολδαβίας στις 2 Ιουλίου 2013 για την υπόθεση του Γκεόργκι Ιστράτι, η οποία αναφέρει ξεκάθαρα πως ο Νίκος Γεωργιάδης έβρισκε ανήλικα αγόρια για να τα κακοποιήσει σεξουαλικά στο σπίτι του.

Επιπλέον όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα, ο Γεωργιάδης φάνηκε πρόθυμος να ενισχύσει οικονομικά τους προμηθευτές του, προκειμένου να δημιουργήσουν σελίδα γνωριμιών, η οποία τελικώς ήταν κάλυψη για παιδόφιλους.

Διαβάστε ακόμα στο HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη:

Δικαστικό «καθαρτήριο»: Ένα πολυδαίδαλο κύκλωμα μεγάλων οικονομικών παραγόντων πολιτικών, προσώπων και δικαστικών υπαλλήλων, φαίνεται να «επηρεάζει» τα τελευταία χρόνια κατά το δοκούν το χώρο της Δικαιοσύνης στα δικαστήρια της Πάτρας, προκαλώντας σοβαρά ερωτηματικά σε πολίτες και νομικούς κύκλους.

Νεοναζιστική ανάσα στο σβέρκο της Ευρώπης: Η Στοκχόλμη ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να απελάσει 80.000 αιτούντες άσυλο ενώ η Κομισιόν, δι’ αξιωματούχων θεωρεί εξαιρετική τη σουηδική απόφαση. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν πως η Άνγκελα Μέρκελ θα λάβει υπόψη τις εσωτερικές αντιδράσεις. Σημάδι ότι το ρατσιστικό Pegida, το ευρωσκεπτιστικό Εναλλακτική για τη Γερμανία-η πρόεδρος του οποίου ζήτησε οι πρόσφυγες να πυροβολούνται στα σύνορα-περνούν την πολιτική τους δια της πλαγίας οδού.

Το τίμημα της γενειάδας: Πώς σε κάποιες χώρες η γενειάδα και το χαρακτηριστικό ένδυμα των μουσουλμάνων γυναικών μπαίνει στο στόχαστρο, θυμίζοντας άλλες εποχές, στο πλαίσιο της μάχης κατά του τζιχαντισμού. Στο Τατζικιστάν απαγορεύτηκαν οι πωλήσεις και η χρήση των χιτζάπ, χαρακτηριστικό ένδυμα των μουσουλμάνων γυναικών ενώ οι πολίτες οφείλουν να περιορίσουν στο ελάχιστο τη χρήση αραβικών ονομάτων στα παιδιά τους.

Στο κυνήγι του ποδοσφαιρικού trafficking: Στο αθλητικό θέμα του τεύχους πώς γίνεται το trafficking ανηλίκων παικτών που ενώ η FIFA τιμωρεί μεγάλες ομάδες για παράβαση στους κανονισμούς σχετικά με τις μεταγραφές ανηλίκων παικτών, την ίδια στιγμή διατηρεί στο σύστημά της τις ανεπάρκειες που επιτρέπουν στους επιτήδειους την παράνομη διακίνηση ανηλίκων με όχημα το ποδόσφαιρο.
Ζανέτ Μπαττίνου «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να καταφύγουμε στη νηνεμία της λήθης: Συνέντευξη με την διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος με αφορμή την περιοδική έκθεση «Κρυμμένα Παιδιά στην Ελλάδα της Κατοχής». Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη η διευθύντρια του μουσείου μιλάει για τα κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν από τις ιστορίες διάσωσης παιδιών στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Αναφέρει μεταξύ άλλων πώς οι οικογένειές τους φρόντιζαν να μετατρέπουν τα ονόματα τους από εβραϊκά σε χριστιανικά και τα νουθετούσαν να μην αναφέρονται στην εβραϊκή τους καταγωγή.Τιμή: 2,00 €

Loading Updating cart...

Άρθρα σε αυτό το τεύχος

Βιβλιοπροτάσεις
Πέλα Σουλτάτου
«Από την ανωνυμία του μπλογκ στο μοναχικό δρόμο του μυθιστορήματος»


Η Πέλα Σουλτάτου, έγινε γνωστή ως μπλόγκερ με το ψευδώνυμο Niemands Rose. Πριν δύο χρόνια εξέδωσε «Τα φώτα στο βάθος», μία συλλογή κειμένων από το μπλογκ της, το οποίο δραματοποιήθηκε στο θέατρο από την Εστέρ Αντρέ Γκονζάλες. Φέτος επιστρέφει με το «Ανκόρ», ένα μυθιστόρημα, που υπογράφει με το ονοματεπώνυμό της, αν και αναφέρει στο Hot Doc «νιώθω πως είναι πολύ πιο απελευθερωτικό να γράφεις με ψευδώνυμο»…


HOTDOC HOTDOC Τεύχος 94 Άρθρο από το περιοδικό HOTDOC Τεύχος 94 (A' Φεβρουάριος 2016)

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

© 2021 HOTDOC. All rights reserved.
HotDoc