HOTDOC - Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι..

HOTDOC Τεύχος 96

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Όλο το παρασκήνιο για τη συγκάλυψη Βγενόπουλου – Η απόρρητη έκθεση της PWC για τα δάνεια

Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών. Στο τεύχος που κυκλοφορεί ξετυλίγεται το κουβάρι για το παρασκήνιο της συγκάλυψης από δικαστικούς λειτουργούς.

Η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη αθώωσε τον Βγενόπουλο, παίρνοντας με πραξικοπηματικό τρόπο τη δικογραφία στα χέρια της από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, ενώ η υπόθεση βρισκόταν ένα βήμα πριν από το στάδιο της δίωξης.

Ο ρόλος της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, εντοπίζεται να έχει πολλά «μαύρα» σημεία σε ό,τι αφορά τον χειρισμό της στην δικογραφία για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο. Η Τσατάνη εμφανίζεται να περαιώνει και να αρχειοθετεί μέσα σε μόλις τρεις μήνες μια υπόθεση που παράτυπα πήρε στα χέρια της και αφορά στον Βγενόπουλο, χωρίς να έχει γνώσεις , ούτε αρμοδιότητα, βγάζοντας τον επιχειρηματία και τους συνεργάτες του «αθώους». Στο τεύχος ξεδιπλώνεται η παρασκηνιακή διαδικασία κατά την οποία η εισαγγελέας Τσατάνη, ως αναρμόδια, χειρίζεται και κλείνει προς όφελος του Βγενόπουλου τις υποθέσεις του.

Επίσης, διαβάστε για το ρόλο που έπαιξε ο πραγματογνώμονας που έφτιαξε την έκθεση πραγματογνωμοσύνης για λογαριασμό της Τσατάνη, και για τις σχέσεις του με τον πρώην διοικητή της Τραπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Διαβάστε για το εισαγγελικό παρελθόν της Γεωργίας Τσατάνη: Ποιος ήταν ο ρόλος της σε μεγάλες υποθέσεις που έχει χειριστεί, όπως αυτή του Βατοπεδίου και των εξοπλιστικών SONAC.

Δημοσιεύουμε την απόρρητη έκθεση της Price Waterhouse Cooper για τα δάνεια της τράπεζας του Βγενόπουλου, η οποία τον «καίει». Όπως προκύπτει από την ανάλυση της τα περισσότερα δάνεια της Λαϊκής Τραπεζας ήταν ακάλυπτα, δημιουργώντας ζημία που στο χειρότερο σενάριο φτάνει τα 15 δισ. ευρώ. Η έκθεση ουδέποτε αξιοποιήθηκε από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές, παρόλο που καταδεικνύει τη ζημιά που προκάλεσαν τόσο στην Τράπεζα όσο και στην κυπριακή οικονομία τα μη εξασφαλισμένα δάνεια που έδινε η Λαϊκή επί ημερών Βγενόπουλου.

Στο καρναβάλι ετούτο…

Στο κλίμα των ημερών, και το προσφυγικό. Από τις επινοήσεις των καρναβαλιστών στη Γερμανία, μέχρι τις προσγειώσεις των πολεμικών αεροσκαφών του Ριάντ στην επαρχία των Αδάνων.

Το τέλος του παλιού κόσμου στη Συρία

Διαβάστε πώς οι εξελίξεις στη Συρία επιταχύνουν το πολυπολικό διεθνές σύστημα με την «ολική επαναφορά» της Ρωσίας και τη νέα παγκόσμια στρατηγική που θα εφαρμόσουν οι ΗΠΑ.Συνέντευξη με τον Στράτο Τζίτζη

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης μιλά στο Hot Doc για την έως τώρα διαδρομή του, όπως επίσης και για τη νέα του ταινία «Καύση».Τιμή: 2,00 €

Loading Updating cart...

Άρθρα σε αυτό το τεύχος

Underground
«Ήταν κάποτε μια χώρα»


To 1995 η ταινία Underground του Εμίρ Κουστουρίτσα βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες και κερδίζει το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών. Μέσα από τη σουρεαλιστική ματιά του σκηνοθέτη και την εκρηκτική μουσική του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, παρουσιάζεται η πορεία της Γιουγκοσλαβίας από τον Β’ Παγκόσμιο μέχρι τη διάλυσή της και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων καθώς ο Εμφύλιος στη χώρα μαίνεται ακόμα. Το Underground, ωστόσο, για τον Κουστουρίτσα δεν ήταν μια ακόμη αντιπολεμική ταινία, «αλλά μια υπόμνηση της τραγωδίας αυτών που πιστεύουν ό,τι δείχνει η τηλεόραση. Άρα, μια ταινία πάνω στην προπαγάνδα»…


HOTDOC HOTDOC Τεύχος 96 Άρθρο από το περιοδικό HOTDOC Τεύχος 96 (A' Μάρτιος 2016)

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

© 2021 HOTDOC. All rights reserved.
HotDoc