HOTDOC - Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι..

HOTDOC Τεύχος 97

NTOKOYMENTO - Η επιστολή που «καρφώνει» τον Κυριάκο για τα δώρα από τη Siemens
Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγγελιαφόρος της πολιτικής ανανέωσης και του εκσυγχρονισμού όπως βαυκαλίζεται; Ίσως και να μπορούσε αν το πρόσφατο παρελθόν του δεν ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διαπλοκή και τις «χορηγίες» της Siemens.

 

Το Hot Doc που κυκλοφορεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου, αποκαλύπτει την εσωτερική αλληλογραφία της Siemens, μέσω της οποίας ξετυλίγεται το κουβάρι των μιζών που ξαφνικά βαφτίστηκαν δωρεές και χορηγίες.

Διαβάστε πώς ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και άλλα μέλη της οικογένειάς σχετίζονται με τις περιβόητες «δωρεές» του γερμανικού κολοσσού, και με ποιον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να καλύψει τις συναλλαγές του με τη Siemens αποπληρώνοντας μέρος των «δωρεών», την περίοδο που η υπόθεση έφτανε στη Δικαιοσύνη.

Αποκαλύπτουμε ακόμη, τη σχέση του Mr. Siemens στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη, όπως προκύπτουν από το ημερολόγιό του.

Δείτε ακόμη το ενδιαφέρον οδοιπορικό του Hot Doc στη "ζούγκλα" της Ειδομένης, εκεί όπου όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον στη "φιλόξενη" Δύση, βυθίζονται στα λασπόνερα κατά μήκος του φράχτη που στοιχειώνει την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης για το νέο επίτευγμα Στουρνάρα. Αποκαλύπτουμε ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, διόρισε σε επιτελική θέση κατηγορούμενο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Μάθετε ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία, εκεί όπου ο Σουλτάνος Ερντογάν καταργεί τη Δημοκρατία και βάζει ισόβια στην ελευθερία της έκφρασης.

Διαβάστε ακόμη στο Hot Doc που κυκλοφορεί
Συνέντευξη με τον Francis Boyle. Ο παγκοσμίως γνωστός δικηγόρος που οδήγησε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, τον Ντικ Τσένεϊ και άλλα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη, σε διεθνή καταδίκη για εγκλήματα πολέμου, μιλάει στο Hot Doc.

Ουδέν κρυπτόν υπό την… Google; Άραγε, μπορεί κάποιος να «κρυφτεί» από το «γίγαντα» του διαδικτύου; Τι είναι το «Δικαίωμα της Λήθης» και που «συγκρούεται» με το «Δικαίωμα στη Μνήμη» και της ελευθερίας της πληροφορίας; Θα υπάρξει νικητής;

Κωστής Κορνέτης. Ο ιστορικός ερευνητής μιλά στο Hot Doc με αφορμή τα «Παιδιά της Δικτατορίας». Πώς χαρτογραφεί στο βιβλίο του, την πορεία σύγκρουσης της γενιάς της «μακράς δεκαετίας (1958 – 1974)» με κατεστημένες αντιλήψεις και αυταρχικές καθεστωτικές πραγματικότητες.Τιμή: 2,00 €

Loading Updating cart...

Άρθρα σε αυτό το τεύχος

Ουδέν κρυπτόν υπό την… Google;


«Εάν έχετε κάτι να κρύψετε, ίσως δεν θα έπρεπε να το έχετε πράξει». Με αυτά τα λόγια ο Έρικ Σμιντ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google και νυν εκτελεστικός πρόεδρος της Alphabet, της νέας μητρικής εταιρίας-«ομπρέλα» του ιντερνετικού κολοσσού, είχε σχολιάσει την κατοχύρωση του «Δικαιώματος στη Λήθη» από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο υπό ψήφιση νέος γενικός κανονισμός της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων φέρει επιστήθιους φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Πόσο εφικτό είναι κάποιος να «ξεχαστεί» στην ψηφιακή εποχή; Ποιος αποφασίζει για το εάν θα σβηστούν η όχι τα ψηφιακά ίχνη κάποιου; Τα επόμενα έτη ο «πόλεμος» μεταξύ του δικαιώματος στη λήθη και του δικαιώματος στη μνήμη θα ενταθεί. Οι ισορροπίες ανάμεσα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ελευθερίας της πληροφορίας και του Τύπου είναι λεπτές. Κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει τον νικητή, εάν και εφόσον βέβαια επικρατήσει κάποια από τις δυο μεριές…


HOTDOC HOTDOC Τεύχος 97 Άρθρο από το περιοδικό HOTDOC Τεύχος 97 (B' Μάρτιος 2016)

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

© 2021 HOTDOC. All rights reserved.
HotDoc