HOTDOC - Η δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι..

HOTDOC Τεύχος 99

Hot Doc: Σκοτεινές υποθέσεις στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα - Έφτιαχναν παιδεραστές και γίνονταν ήρωες;
Όταν τον Φεβρουάριο του 2016 ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης μετατέθηκε αφήνοντας τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ), στην πολιτική σκηνή, στα media, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασε «πόλεμος».

 

Ο Σφακιανάκης είχε το προφίλ του κυνηγού των παιδεραστών και του ανθρώπου που αποτρέπει αυτοκτονίες, ήταν έτσι λογικό η μετακίνησή του να προκαλέσει εντύπωση. Κι όμως, πίσω από τις επιτυχίες της ΔΗΕ κρύβεται μια σειρά σκοτεινών υποθέσεων, στις οποίες ο Μανώλης Σφακιανάκης εμφανίζεται να έχει ουσιαστικό ρόλο. Πρόκειται για οκτώ υποθέσεις τα στοιχεία των οποίων καταγράφουμε ένα προς ένα.

Διαβάστε στο Hot Doc που κυκλοφορεί, στοιχεία που εμφανίζουν τη Δίωξη όχι μόνο να παραπέμπει ανθρώπους που τελικά αθωώνονται, αλλά ακόμη και να κατασκευάσει στοιχεία που δεν είναι αληθή.

Αποκαλύπτουμε, πώς έβαλαν αθώο στη φυλακή ως παιδόφιλο με ψεύτικα στοιχεία και πώς μετέτρεψαν σε παιδόφιλο, πολίτη που κατήγγειλε αστυνομικούς ως μαστροπούς.

Διαβάστε επίσης, πώς κατασκευάστηκε το προφίλ του λαοφιλούς αξιωματικού που απέτρεπε τις αυτοκτονίες, σε μια Ελλάδα που εμφανίζεται από τα στατιστικά της Δίωξης ως χώρα που πέφτει από τα παράθυρα, παρότι τα επίσημα στοιχεία την εμφανίζουν στις τελευταίες θέσεις και με ποιον τρόπο ο Μανώλης Σφακιανάκης ερμήνευε τον νόμο κατά το δοκούν και ζητούσε από τη Google να αποκαλύψει τα στοιχεία διαφόρων bloggers όταν σε άλλες περιπτώσεις έκανε τα στραβά μάτια.

Διαβάστε ακόμη πώς συνδέεται ο Μανώλης Σφακιανάκης με την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, για τη δράση του στην υπόθεση του περιβόητου «Γέροντα Παστίτσιου» και για τους τρόπους με τους οποίους η υπηρεσία της οποίας προΐστατο μεθόδευσε τη σύλληψη δημοσιογράφου, καλώντας τη δήθεν να καταθέσει ως μάρτυρας για υπόθεση την οποία είχε αποκαλύψει.

Διαβάστε ακόμη στο Hot Doc
Ευρώπη – ΔΝΤ: και μαζί και… μόνοι. Διαβάστε γιατί οι σχέσεις τους είναι στην πραγματικότητα ένα καζάνι που βράζει.

Η «κοπτοραπτική» του Παναμα. Όλες οι λεπτομέρειες των Panama Papers και οι απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα από τον συγγραφέα του βιβλίου «Offshore – Τα νησιά των θησαυρών» Νίκολα Σάξον.

Ο «Ροζ Πάνθηρας» και ο «Καουμπόι». Ο αργεντινός δικτάτορας Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα, ο Κίσινγκερ κι ο «Καουμπόι» Ρόναλντ Ρέιγκαν που έβλεπε τους χουντικούς ως θύματα των «αριστερών τρομοκρατών».

«Έκθεση εκφυλισμένης τέχνης» - το Πογκρόμ των Ναζί στη μοντέρνα τέχνη. Πώς το καθεστώς τού Χίτλερ κυνήγησε καλλιτέχνες, κατέστρεψε σπουδαία έργα τέχνης και απαγόρευσε ό,τι δεν εξέφραζε το άριο ιδανικό. Όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν το έγκλημα του ναζισμού κατά του πολιτισμού.

Συνέντευξη: ο ποιητής, συγγραφέας και ζωγράφος Γιώργος Κακουλίδης μιλάει στο Hot Doc για τα τελευταία έργα του και το «βασίλειο του φόβου» στο οποίο πιστεύει ότι κατοικεί η κοινωνία μας και προτείνει «να ακολουθήσουμε τις αρχές της ιπποσύνης».

 Τιμή: 2,00 €

Loading Updating cart...

Άρθρα σε αυτό το τεύχος

Ο Αλί οικογενειάρχης


Αλί πιστεύει όλες τη ζητήματα είναι πολιτικές. Εκτός από αυτές που γυρνάς σπίτι και σε πλακώνει το γυναίκα σου με παντόφλα γιατί άργησες…


HOTDOC HOTDOC Τεύχος 99 Άρθρο από το περιοδικό HOTDOC Τεύχος 99 (A' Απρίλιος 2016)

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

© 2021 HOTDOC. All rights reserved.
HotDoc